МЕСЕЦ ДАНА ОД ПОЧЕТКА РАДОВА НА КОЛЕКТОРУ И УЛИЦЕ У НОВОМ СЕЛУ
30.08.2011

Извођаче радова на изградњи атмосферског колектора и реконструкцији улице и тротоара „Топлички партизански одреди“ у Новом Селу, обишао је Милош Стојковић, члан Већа општине Палилула.За извођење радова на изградњи колектора у Новом Селу, после вишемесечних преговарања-каже Милош Стојковић, изабрано је водопривредног предузећа „Јужна Морава“, а.д. у реструктуирању, које је било најповољнији понуђач. Радници овог предузећа, захваљујући новом послу, вредно раде. Ово је ретка прилика да видимо како грађевинска оператива, у овом случају два предузећа, раде синхронизовано на реализацији пројекта у Новом Селу. Надам се да се неће поновити пракса прекопавања улица због новог посла.

По речима Дејана Дицића, шефа градилишта, Уговорм о грађењу, који је предузећа „Јужна Морава“ потписало са ЈП„Дирекција за изградњу града Ниша“, предвиђено је да се радови на деоници од 940 метара улице „Топлички партизански одреди“ обаве у року од 120 дана. У овој фази пројекта постављен су цеви у дужини од 220 метара, пречника Ф 700 а наставља се постављањем цеви Ф 900-1200 и израда прикључака на постојећу мрежу, од Нишаве до насеља.

Ове радове прати и реконструкција саобраћајне траке и тротоара а затим и  асфалтирање најдуже улице у Новом Селу. До сада је урађено 150 метара пута, каже Данијел Маљеновић, шеф овог градилишта. Радове изводи „Предузећа за путеве Ниш“. До 15.новембра, када је уговорен рок за завршетак радова на овом градилишту у општини Палилула, остало је још 350 метара за нови асвалт, тротоар и зелену површину. Ако временске прилике буду наклоњене извођачима радова, ово насеље коначно ће решити још један комунални проблем који је вишегодишњи захтев становника овог дела града